Vår camping Stugförmedling Uthyrning Friluftsbutik English Kontakt Boka

Boka sommaren på Camp Kittelfjäll

1 jun 14 aug

Kittelfjäll ligger längs med Sagavägen som sträcker sig från höga kusten i Örnsköldsvik i Sverige till helgelandskusten i Norge, en sträcka på 57mil. En väg som bjuder på en både en intressanta kultur och mäktiga och omväxlande naturupplevelser längs vägen från kust till kust. Upplev ljusa och ljumma nätter, fjällblomsterprakt och klar fjälluft på Camp Kittelfjäll i sommar och den underbara högsommaren på fjällvärldens kanske vackraste camping som ligger längs med Sagavägen.

Upplev ljusa och ljumma nätter, fjällblomsterprakt och klar fjälluft på Camp Kittelfjäll i sommar och den underbara högsommaren på fjällvärldens kanske vackraste camping som ligger längs med Sagavägen

Här är du omgiven av mäktiga fjäll och från de små genuina fjällbyarna kan du upptäcka vår lokala natur och kultur, göra nybörjarvänliga vandringar, prova på fjällfiske, eller upptäcka våra natursköna vägar som är perfekt för dig som vill ge dig ut på lite längre rundor med din gravel- eller landsvägscykel.

Hos oss kan du boka enstaka dygn eller flera dygn på vår fina fjällcamping.


Res längs magiska Sagavägen

Sagavägen går från Örnsköldsvik vid Östersjön via Åsele, Vilhelmina, till Kittelfjäll och sedan vidare mot Norge. Resan tar dig från världsarvet Höga kusten i Sverige till Värlsarvet Vega vid kusten i Norge. När du färdas längs med Sagavägen får du ta del av havsmiljö, skogslandskap och fjällmiljöer som skapar kontraster med omväxlande naturupplevelser och med besök i små genuina byar längs vägen som bjuder in dig  att ta del av den lokala naturen och kulturen. Här finns flertalet sagostigar, besöksmål och rastplatser att stanna till med som berättar om den lokala naturen och kulturen.

Läs mer om Sagavägen här>>>


Vandring och dagsutflykter

Här finns närhet till fina leder för kortare eller längre vandringar. Kanske en tur längs Vojmån som erbjuder bra fiske och flertalet vindskydd och grillplatser. Vojmån ligger bara 100meter från campingen och här finns möjlighet att boka bastu för den som önskar.

Läs mer om allt som destinationen har att erbjuda här>>>


Hyr kanot eller kajak

Hos oss kan du hyra kanot/kajak och upptäcka området från vattnet. Kanske paddla en tur längs Vojmån och spana efter bäver eller korsa Borkasjön för att vandra upp till toppen av Borkan längs med tvillingbäckarna.

Läs mer om turer på vattnet här>>>

Läs mer om vår uthyrning här>>>