Vår camping Stugförmedling Uthyrning Friluftsbutik English Kontakt Boka

Kittelfjälls lekplats & utegym

På campingområdet byggs inför sommaren 2023 en lekplats och ett utegym, fritt att använda för alla. På lekplatsen finns gungor, monkeyrails, balansslinga mm. samt bord och bänkar.  På utegymmet finns hävstänger, axelpress, bänkpress, knäböj, multilyft och utrustning för att göra dips och en plattform för situps, strechning mm.

 

Var finns lekplatsen & utegym?

Lekplatsen och utegymmet ligger på campingområdet intill vår servicebyggnad. Parkering finns inne på campingområdet vid infarten intill våra flaggstänger, och sedan gå till fots till området, det är endast tillåtet att parkera på anvisad plats. Det finns även möjlighet att parkera vid Fjälltorget, därifrån finns sedan en stig till campingområdet där ni hittar vår lekplats och vårt utegym.

Mat och fika?

Vid Fjälltorget ligger restaurang C&R samt Kittelfjäll Värdhus för dig som vill ta en fika eller något att äta. Det finns även grillplats samt bänkar och bord vid campigen om du vill ta med eget fika. Här hittar ni även toaletter.

Discgolf & boule

Vid Fjälltorget/Kittelfjäll Värdshus finns även en 9-håls discgolbana samt en boulebana. Klot, discar och scorecard kan hyras hos Kittelfjäll Outoor/Camp Kittelfjäll. 


Projekt

Discgolfbanan, utegym och lekplats har skapats genom ett projekt av föreningen Vojmådalens Vänner med medel från Leader Lappland 2020 och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. 

Idén till etablering av utegym, lekplats och discgolf kommer från medlemmar och boende i området. Det har påtalats ett behov och önskemål om fler utomhusaktiviteter under barmarksperioden och bland förslagen har dessa tre aktiviteter valts då de når flest målgrupper.

Projektet har drivits tillsammans med Camp Kittelfjäll/Kittelfjäll Outdoor och Destination Kittelfjäll ekonomisk förening.