Om campingen Att göra Friluftsbutik Uthyrning Boka English

Upptäck Kittelfjäll

Kittelfjäll ligger längs med Sagavägen som sträcker sig från Höga kusten vid Örnsköldsvik till norska helgandskusten, en sträcka på 560km.

När du åker längs Sagavägen ska du vara uppmärksam, för då kör du genom ett område som inte bara bebos av människor. Här bor även vittra, stalofolk, jättar och andra väsen som du kan se om du tittar riktigt noga. Sagavägen tar dig med på en spännande resa bland äventyr, historier och sägner. Det berättas om allt från jättar och troll, älvor och sjöodjur till rövare, alla med anknytning till lokal svensk, norsk och samisk folktro.

Längst Sagavägen finns rastplatser och sagostigar som väcker och lockar fantasin hos både vuxna och barn, rastplaster som levandegör de sagor och sägner som lever inom regionen. Sagorna ges liv genom målningar, skulpturer och texter. Bli inte förvånade om ni ser näcken spela i en bäck längs vägen eller vittror dansa i skogsbrynet.

I Kittelfjäll kan du besöka vår lokala sagostig som berättar våra lokala sagor & sägner. Bland annat kan du här få lära med om Vittra - ett skogsväsen eller Bergakungen och hans dotter.

Paddla

Vill du fiska eller bara njuta av naturen finns både sjöar och strömmande vatten att utforska med kanot eller båt i närheten av Kittelfjäll. Följ Vojmån nerströms från båthusen i Henriksfjäll och spana efter bäver eller ta kanoten över Borkasjön och vandra upp till toppen av Borkan.

Cykla

Upptäck våra fjäll på cykel, här kan du njuta av landsvägscykling längs vackra Sagavägen som sträcker sig från kust till kust eller pröva några av våra leder i härlig fjällmiljö. För den som vill finns här även möjlighet att hyra cykel och boka guidad tur. På vår camping finns även ett antal lånecyklar som gör att du kan upptäcka byn på hjul.

Vandra

I och omkring Kittelfjäll finns flera olika utflyktsmål med fantastiska natur och kulturupplevelser med möjligheter till fiske, hjortron och svampplockning. Från campingen finns vandringsleder som tar dig upp på fjället eller ner till Vojmån/Hjärtälven ni hittar flertalet grillplatser perfekt för en dagsutflykt med familjen.


Riktig skidåkning för alla.

Få orter är lika mytomspunna och omtalade som den lilla skidorten Kittelfjäll i Västerbottens fjällvärld. Vida känt för unik skidåkning, sin fina lätta snö, sköna stämning och helt fantastiska förutsättningar för offpist, tar Kittelfjäll stor plats på den Skandinaviska skidkartan. Själva vill vi även gärna framhålla våra barnområden och snällare backar.

Läs mer

Skidskola

I vår skidskola i Kittelfjäll vill vi hjälpa fler att uppleva skidglädjen genom att fokusera på dig och din utveckling, förbättra din teknik och hjälpa dig hitta ditt flow i skidåkningen. Att åka skidor ska vara roligt!

Längdåkning

Kittelfjäll erbjuder fina betalspår med start mitt i byn. Välj mellan belyst elljusspår på 3,5 km med en extra slinga som gör rundan 5 km, Fjällspåret uppe på kalfjället samt Milspåret som går in i Marsfjällens naturreservat.

Skoter

Vi vill gärna att du ska upptäcka vår vackra dalgång och storslagna fjällvyer. Packa matsäcken och ge dig ut på en närliggande fiskesjö för ismete efter röding, hitta en fjällsluttning, gräv ner dig och njut av solen en varm vårdag.