Vår camping Uthyrning Friluftsbutik Boka English Kontakt

Upptäck Kittelfjäll

Ett paradis där hela familjen kan hitta både det lilla och stora äventyret runt hörnet. Här är bergen nära och från de genuina fjällbyarna kan man göra nybörjarvänliga utflykter i underbart vacker natur året om.

 

Sagavägen

Destinationen Kittelfjäll består av ett pärlband av byar som ligger längs med Sagavägen som sträcker sig från höga kusten i Örnsköldsvik i Sverige till helgelandskusten i Norge, en sträcka på 67mil. En väg som bjuder på en både en intressanta kultur och mäktiga och omväxlande naturupplevelser längs vägen från kust till kust.

Läs mer

Paddla

Vill du fiska eller bara njuta av naturen finns både sjöar och strömmande vatten att utforska med kanot eller båt i närheten av Kittelfjäll. Följ Vojmån nerströms från båthusen i Henriksfjäll och spana efter bäver eller ta kanoten över Borkasjön och vandra upp till toppen av Borkan.

Cykla

Upptäck våra fjäll på cykel, här kan du njuta av landsvägscykling längs vackra Sagavägen som sträcker sig från kust till kust eller pröva några av våra leder i härlig fjällmiljö. För den som vill finns här även möjlighet att hyra cykel och vår camping finns även ett antal lånecyklar som gör att du kan upptäcka byn på hjul.

Vandra

I och omkring Kittelfjäll finns flera olika utflyktsmål med fantastiska natur och kulturupplevelser med möjligheter till fiske, hjortron och svampplockning. Från campingen finns vandringsleder som tar dig upp på fjället eller ner till Vojmån/Hjärtälven ni hittar flertalet grillplatser perfekt för en dagsutflykt med familjen.


Riktig skidåkning för alla.

Få orter är lika mytomspunna och omtalade som den lilla skidorten Kittelfjäll i Västerbottens fjällvärld. Vida känt för unik skidåkning, sin fina lätta snö, sköna stämning och helt fantastiska förutsättningar för offpist, tar Kittelfjäll stor plats på den Skandinaviska skidkartan. Själva vill vi även gärna framhålla våra barnområden och snällare backar.

Läs mer

Skidskola

I vår skidskola i Kittelfjäll vill vi hjälpa fler att uppleva skidglädjen genom att fokusera på dig och din utveckling, förbättra din teknik och hjälpa dig hitta ditt flow i skidåkningen. Att åka skidor ska vara roligt!

Längdåkning

Kittelfjäll erbjuder fina betalspår med start mitt i byn. Välj mellan belyst elljusspår på 3,5 km med en extra slinga som gör rundan 5 km, Fjällspåret uppe på kalfjället samt Milspåret som går in i Marsfjällens naturreservat.

Skoter

Vi vill gärna att du ska upptäcka vår vackra dalgång och storslagna fjällvyer. Packa matsäcken och ge dig ut på en närliggande fiskesjö för ismete efter röding, hitta en fjällsluttning, gräv ner dig och njut av solen en varm vårdag.